Symbolerna

Symbolerna

Symboler är väldigt viktiga inom tarot. Hela tanken med tarot bygger på olika symboler och dess olika värden. Du kanske inte tänker på dem som symboler, men inom tarot klassas allt som symboler. Vad betyder till exempel ett träd, ett hus, en hund eller ett vattendrag? Om man tittar på huset, vad är det för ett hus. Ett vanligt hus eller mer ett slott. Kanske det är en enkel trädkoja. Vad symboliserar dessa olika byggnader?

Bland symbolerna hittar man också anledningen till varför jag inte lägger tarotkort för någon annan. Symboler kan betyda så väldigt olika för olika personer. En trädkoja kan för en person vara ett läskigt ruckel och för den andra en underbar mysig tillflyktsort. Och för samma person kan samma symbol betyda olika saker vid olika tillfälle. För en tredje person kanske inte trädkojan syns överhuvudtaget på kortet eftersom hen bara ser det stora vackra trädet, eller vad det nu kan vara. Då är det ju trädet som är viktigt och inte kojan.

Nu är jag rädd att jag gjort dig förvirrad och osäker. Men det är inte meningen. Att lägga tarotkort ska vara enkelt och det ska vara roligt och även symboler är roligt och väldigt spännande. Det är ett område där man förmodligen aldrig blir helt fullärd. Därför blir man heller aldrig helt fullärd när det gäller tarot. Själv lär jag mig nya saker hela tiden och inte förrän helt nyligen upptäckte jag ett stort slott på ett av mina kort. Ett slott som förmodligen varit där hela tiden, men som jag inte sett tidigare. Då är det riktigt spännande :).