Eldiga Stavar

Sviten med Stavar är verkligen full av kraft. Det börjar redan i första kortet, esset, som är väldigt laddat. Ess i stavar är ungefär som en nyårsraket som precis ska flyga i luften. Eller som när man står i startgropen inför en tävling. Det är en väldigt kraft i detta kort och med den skulle du kunna göra nästan vad som helst. Om du har planen klar (svärd) och kapitalet/resurserna (mynt) så finns kraften verkligen här att förverkliga nästan vad som helst.

Stavarna representerar elementet eld och som du vet finns det en väldigt kraft i eld. Det är inte lätt att hejda en skogsbrand eller en husbrand. När stavarna kommer kan de vara lika ostoppbara.

I dessa korten är det handling direkt. Stavarna gör inte upp någon fånig plan och tänker inte igenom saker först. Det kan visserligen bli lite fel ibland, men det blir väldigt mycket gjort när man har stavar omkring sig.

En snabb vandring genom eld

Låt oss gå igenom den eldiga sviten med stavar från ett till tio.

Första kortet är som sagt fullt av kraft. Det kan vara här man startar ett projekt. Kanske börjar på ett nytt arbete.

I det andra kortet har man lugnat sig något. Man har balanserat upp den första kraften och känner sig redo att ge sig ut i världen. Det finns inget som stoppar stavarna och om de verkligen vill så är världen där för dem och det är bara att välja och vraka vilket land man ska börja med.

När vi kommer till det tredje kortet då är handeln med fjärran länder i full gång. Stora skepp med stavar är på väg till och från hamnen.

Och här i fjärde kortet ser vi hur man kan fira ett lyckat handelsavtal eller vad det nu är. Festligt är det i alla fall.

Men kanske att stavarna har tagit sig vatten över huvudet. Det uppstår en konflikt i det femte kortet. Kan det vara med någon av de fjärran länderna?

I vilket fall som helst så verkar stavarna komma vinnande ur konflikten för i sjätte kortet har segerkransen kommit fram.

I sjunde kortet är det flera som försöker sätta sig upp mot vår handelsman. Men han är herren på täppan och han är redo att försvara sig om det behövs.

I åttonde kortet kommer det en massa ny information vilket är den klassiska tolkningen. Men jag skulle säga att det är massor med ny energi som kommer in här. Klart att man får en kick av att ha kommit vinnande ur en konflikt som den vi hade i femte kortet och den uppkäftighet vi mötte i sjunde kortet.

I nionde kortet är han äntligen klar med vad han hade satt upp som mål. Det har dock tagit hårt och han är sliten. Har det varit värt mödan?

Kanske inte, för i tionde kortet plockar han ihop sitt pick och pack och ger sig iväg. Det är såklart tungt att erkänna, men ur numerologisk synvinkel så är tio samma som ett. Jag tror att vår eldiga herre kommer att få en ny härlig kick och börja om från början igen, fast kanske i något annat projekt.

Så som ovan brukar jag skapa små berättelser om vad som händer på korten. Det gör det enklare att förstå vad de handlar om. Om du till exempel skulle få upp femte kortet, då vet du att det handlar om en konflikt. Kanske för att du rusat fram lite för fort.

Får du upp det nionde kortet, då kan det för dig betyda att du avslutat ett projekt som du skulle göra. Det har kanske varit jobbigt för dig och du har förmodligen mött en del hinder på vägen, men du klarade det i alla fall. Kanske det var rapporten som chefen ville ha?

Kungafamiljen Stav

Vad har vi för kung och drottning i riket stav? Eldiga typer såklart. Här ligger man inte på latsidan. Riddaren har sin häst i full galopp. Varför något annat? De är hårt arbetande och är inte så intresserade av romantiska långa middagar som t.ex. bägarna vill ha. Den här familjen äter för att de måste ha mat i sig så att de orkar elda vidare till nästa projekt. Inte heller planerar de sina projekt som mynten kan göra. Mynten vill ju gärna väga för och nackdelar mot varandra hundra gånger innan de eventuellt kommer igång. Stavarna de provar sig fram. Stavarna kanske hinner med hundra projekt medan mynten fortfarande ligger i fasen då de väger för och nackdelar mot varandra. Vem känner du som är av den eldiga typen? Försök hitta någon som stämmer in. Det kan vara en som du känner i din närhet eller en känd person du sett på tv.

 

0 thoughts on “Eldiga Stavar”

Leave a Comment