Tarot bägarna i korthet

Bägarkorten i tarotleken förknippas med elementet vatten och oftast pratar man om känslor när man pratar om bägarna i tarotkorten. Men vilka känslor är det vi hittar i leken och är det bara känslor?

Det bästa sättet att lära sig tarotkorten och dess betydelser, det är att lägga dem bredvid varandra. Eftersom detta handlar om bägarna så föreslår jag att du plockar fram alla dina bägarkort och lägger ut dem bredvid varandra. Lägg gärna de klädda korten överst och sedan de andra under i antingen en eller två rader.

Här nedan har jag gjort en liten lista med alla bägarkorten med en kort förklaring till varje.

Ett till tio med bägarna

  1. Siffran ett börjar alltid, det som kommer först. I det här fallet kan det vara den första känslan, kanske den första härliga känslan av kärlek. Den där härliga bubblande känslan av lycka och/eller kärlek. Kortet ses oftast som positivt, d.v.s. nya glada och härliga känslor.
  2. När de första känslorna lagt sig något, men det fortfarande är sådär härligt, då kommer det andra kortet av bägarna. Om det i första kortet kommer för en förälskelse så är den i det här kortet besvarad. Här hittar vi ofta ett kärlekspar på bilden.
  3. När vi två blir tre så hamnar vi här. Det är fortfarande väldigt positivt. Kan vara en fest.
  4. Ofta är det på det här kortet någon som blir erbjuden en ny härlig känsla. Det är samma hand som försöker räcka fram en bägare som man kunde se i första kortet. Men personen på kortet ser inte. Blev det inte som du tänkt dig?
  5. Nu har de tre bägarna du fått tidigare ramlat omkull och inget är roligt. Det du inte verkar se är att det faktiskt finns två bägare som fortfarande står upp. Du har inte sett att de blivit levererade till dig. Du har förmodligen varit för självupptagen. Här har man sålt smöret och tappat pengarna.
  6. Men så kommer barnen, de är väl för gulliga. De har plockat blommor till dig för att göra dig glad igen. Lyckas de?
  7. Nja, i sjunde kortet står du och väljer mellan alla dessa bägare. Kan man välja känslor? Vilken väljer du?
  8. I åttonde kortet så vänder man plötsligt ryggen åt allt. Det har varit lite väl mycket på sista tiden. Man behöver kanske se åt ett annat håll en liten stund. Det brukar ju klarna om man gör något annat en stund.
  9. och klarnar, det gör det verkligen. Nu har man äntligen fått kontroll över sina känslor. De står snyggt uppradade och nu kan snart festen börja.
  10. Vilken familjelycka. Den partner du hittade i början av sviten och dina ljuvliga barn som piggade upp dig i sjätte kortet är med dig. Är det släktträff på gång?

Sedan har vi ju de klädda korten i den här serien. Här har vi de äkta romantikerna. Det kan inte bli för mycket “lull”. Levande ljus och mysig musik är bägar parets melodi. Riddaren är en riktig charmör. Om prinsen eller prinsessan dyker upp när du lägger kort skulle det kunna betyda en förlovning eller liknande.

Några exempelfrågor med bägarsvar

Om vi frågar tarotkorten något som inte har med känslor att göra, men ändå får vi bägare som svar. Vad kan det då betyda? Känslor är ju inblandade i allt, så oavsett vad du frågar så skulle en känsla kunna vara svaret. Vi tar några exempel.

Ska jag köpa den här bilen? Dyker åtta i bägare upp, då skulle jag se mig om efter en annan bil. Kolla upp marknaden lite bättre. Det kanske finns en liknande bil till bättre pris. Om fyra eller fem dyker upp skulle jag också akta mig. Kommer fyra eller fem så blir det förmodligen en besvikelse. Bilen kommer inte att leva upp till de förväntningar du har på den. Dyker däremot nio upp så kommer du förmodligen att känna dig som en kung i bilen. Och visst kan man vara förälskad i en bil och då passar ju något av de första korten in.

Ska jag säga upp mig från det här jobbet? Dyker åttan upp här så förstår jag att du känner det lite motigt där du är nu och att du helst av allt vill säga upp dig. Men är du säker på att en uppsägning är det rätta alternativet. Prova att vända på saken lite och se det ur en annan synvinkel. Kommer sexan upp? Då tycker jag att du ska vara glad. Du har det bra och kommer kanske att bli erbjuden en bättre tjänst inom ditt arbete. Det har kanske varit jobbigt, men nu kommer det att gå lättare. Du kommer att få hjälp på vägen.

Ska vi åka på den här semesterresan? Egentligen är det bara det åttonde kortet som kan ses som ett resekort, men visst kan man resa även med de andra korten. Får du det tionde kortet så är det kanske en familjeresa eller ska du åka och besöka några släktingar? Det kommer att bli trevligt i alla fall och du kommer förmodligen att ha många positiva minnen med dig hem.

Vad kan kungen och drottningen svara på?

De kan såklart svara på samma frågor som alla andra. Det där med bilen till exempel. Det här paret är visserligen inte så mycket för bilar, men om man nu behöver en ny bil så tänker de inte sätta några käppar i hjulet. Så länge det finns utrymme för romantik. Hur ser en romantisk bil ut? Om de får välja så blir det nog helst inte någon tråkig grå eller svart företagsbil.

Jobbfrågan då? Nja, de är inte så mycket för jobb heller. De tänker liksom inte på det. Det kanske inte du heller ska göra så mycket. Inte just nu i alla fall. Det finns annat som är viktigare.

Semester med kungen och drottningen av bägare, det är förmodligen en riktig kärleksresa, en bröllopsresa kanske. Det är ingen resa man gör ensam.

Det var en snabb genomgång av korten i bägarsviten.

Som vanligt föreslår jag att du leker lite själv med korten. Lägg ut dem bredvid varandra och jämför dem. Ser du berättelsen som följer genom alla korten? Finns det något annat än bägare på dina kort? Hitta på egna frågor och försök svara på dem med hjälp av dessa kort av vatten.

Som du sett ovan så behöver korten inte bara handla om känslor, kärlek och romantik. Man kan svara på frågor om bilar och semesterresor också med bägarkorten.

Leave a Comment