Svärdsviten

Svärden är förmodligen den svit som är minst omtyckt. Jag har varit på flera kurser genom åren och varje gång är det flera som tycker illa om svärden.

Svärden inom Tarot representerar elementet luft. Ett knep att lära vad svärden handlar om är att tänka att det är sådant som förknippas med huvudet. Det är alltså till exempel tankar och hur vi kommunicerar/pratar. Du som gillar chakran och färger kan tänka på de färger och chakran som är från halsen och uppåt.

Ett annat knep att lära sig tarot kan du ta till när du ska lära dig de klädda korten. Plocka fram alla korten och sätt en känd person på varje. Till de klädda korten i svärdsviten skulle jag sätta personer som har “mycket snack och lite verkstad”. Fast samtidigt så händer det otroligt mycket bland svärden. Som jag sa så förknippas svärden med luft och tänk dig själv hur det blir när en orkan har dragit fram. En som jag personligen satt på knekten av svärd är Justin Bieber. Ett tag var han på löpsedlarna för än det ena än det andra. Det skulle kunna passa på en knekt av svärd. Jag vill dock inte klanka ner på Justin, utan säger bara att jag personligen satt honom på detta kort. Vem du väljer är upp till dig.

Svärden är alltså mycket tankar och mycket prat. Och jag förstår varför de har så dålig status bland många som lägger tarot. Personen som ofta ligger ner på kort fyra ser nästan död ut. Och i kort nio och tio ser det inte bättre ut. Men om du får ett svärdkort i din läggning som du inte gillar. Var tacksam för det. Det visar dig något som du behöver ta itu med, en tanke, eller flera….

Våra tankar kan vi faktiskt styra, så var glad att det “bara” är en tanke som strular till det för dig. Försök att vända på saken och se den ur en annan synvinkel. Får du till exempel fyra i svärd, då kanske du behöver ta ett steg tillbaka och se över vad du har och vad du inte har. Du behöver förmodligen hitta ett annat sätt att se på situationen. Gör som personen på kortet, lägg dig ner och meditera lite. Eller försök ta lite ledigt en dag.

Kort nummer fyra kan visa på huvudverk och det är inte så konstigt. Om du kan släppa de jobbiga tankarna och koppla av lite så kommer huvudverken förmodligen att ge med sig och du kan gå vidare till ett annat kort i leken.

Finns det några bra kort i svärdsviten?

Självklart! Esset är fantastiskt. Vem vill inte ha en ny tanke, en ny lysande idé. Det andra kortet är också helt ok. Det är ofta en kvinna på det här kortet och är inte hon hur cool som helst. Hon behöver inte ens titta för att ha makten i svärden. Hon är balanserad och lugn. Om någon kommer för nära är hon beredd att svinga sina svärd. Och hennes svärd kanske representerar hennes kommunikationsförmåga. Jag tror inte att du har svärd som du svingar omkring dig när någon kommer för nära, men dina ord kan ha samma makt och kraft som kvinnans svärd och svärden representerar som sagt bland annat dina ord.

Har du sett vad som händer på det sjätte kortet? Visst är det någon som åker båt. Inte i alla lekar såklart, men i ganska många. När åker man båt? När man är på semester!! Det här kortet skulle alltså kunna visa på en semester.

Det finns alltså även “bra” kort bland svärden.

Vad kan svärdkorten svara på?

Precis som alla kort kan de svara på allt. Men vissa saker intresserar inte svärden. Det där med kärlek är inte svärdens starkaste sida. Om du har frågat korten något om kärlek och får ett svärdskort, då behöver du förmodligen tänka igenom situationen lite. Kanske prata ut med någon eller om du får det fjärde kortet ur svärdsviten så kanske du behöver sätta ett förhållande på paus. Får du däremot det sjätte kortet kanske ni ska göra en resa tillsammans.

Anta att du har sett en fin bil på blocket som du vill köpa. Du tar fram dina tarotkort och drar ett för vägledning och fram kommer sju svärd. Då skulle jag passa mig. Bilen kanske är stulen. Eller i alla fall så verkar säljaren inte vara helt ärlig. Han försöker komma undan med så mycket som möjligt men visar upp en fin bild som kanske inte alls stämmer. Samma om det femte kortet kommer. Kommer det femte kortet upp så skulle jag inte heller lita på säljaren. Han har inget emot att såra andra och vem vill handla av en sådan. Möjligen om kort ett eller två kommer, då skulle jag köpa bilen, men förmodligen inte. Med första kortet så kanske det bara var en tillfällig idé. När den första ivern lagt sig så kanske det inte är ett så bra beslut ändå.

Om du får ett kort ur svärdsviten när du har en fråga om ditt arbete då? Ja, svärden har ju inte så mycket med arbete att göra. Arbete förknippas mer med stavarna och med mynten. Men har man frågat och får ett svärdskort, då behöver man såklart kunna tolka kortet. Generellt sett kan man väl säga att om du får ett svärdskort på en arbetsfråga, då kan det vara lämpligt att tänka över situationen. Du kanske behöver gå till chefen för ett samtal. Svärden handlar ju även om kommunikation.

Sammanfattning av svärden:

Svärden representerar tankar och ord. Får du ett svärdskort behöver du kanske tänka igenom situationen lite till eller prata ut med någon. Ta en paus. Det kan ha varit hårda vindar på ditt hjärnkontor och då behövs återhämtning.

Om jag ska säga en enda sak till dig som får ett svärdkort så är det: Var rädd om dig själv!

Leave a Comment