Välkommen!

Välkommen!

Välkommen att tolka tarot tillsammans med mig.

Det finns förmodligen miljoner olika sätt att tolka de olika korten som är i en tarotlek. Man kan titta på siffror, färger, stjärnor och planeter samt massor med andra aspekter. Själv gjorde jag misstaget att börja med fel kortlek och i fel ända av lärandet.

Att lära sig tolka tarot ska ses som en lek. Det heter ju faktiskt Tarot-lek. Det ska vara roligt och jag tycker att man ska göra det för sin egen del och inte åt någon annan. Därför lägger jag inte gärna kort åt andra, men jag lär gärna ut mina knep för att andra ska kunna lära sig att själv tolka tarot.

Här kommer vi givetvis att studera de 78 korten som finns i en vanlig tarotlek. Vi kommer att jämföra olika kortlekar med varandra för att se om det finns likheter eller skillnader. Och självklart kommer vi att titta på siffror, färger och symboler också.

Har du ingen kortlek och funderar på att skaffa en, så kommer här ett enkelt och snabbt tips. Välj en lek där det är figurer som gör något på bilderna. Det finns tarotlekar där det t.ex. bara är 8 bägare och inget annat. En sådan lek är betydligt svårare att börja med och kan knappast ses som en lek utan mer något för den riktigt erfarna tarotkorts läggaren som kan mycket om både siffror och de olika elementen. Gillar du katter, skaffa gärna en lek där det är katter som gör olika saker. Gillar du Manga, välj en Manga lek. Det viktiga är som sagt att det är bilder där någon gör något på de flesta korten.

Leave a Comment